m

This is Aalto. A Professional theme for
architects, construction and interior designers

Call us on +651 464 033 04

531 West Avenue, NY

Mon - Sat 8 AM - 8 PM

Top

Pergola & flexibla uterum

Varför välja mellan att sitta ute eller i uterummet när du kan få båda? Med våra flexibla uterum och pergolor kan du med ett enkelt knapptryck öppna eller stänga såväl tak som väggar för att skapa den miljö som passar just för stunden. Släpp in solen när du vill, skugga eller regnskydd när du vill, vindskydd när du vill. Ett flexibelt uterum ger dig din egen oas, en plats som tillför mycket ljus och ger dig närhet till omgivningen.

Öppningsbara tak

De senaste modellerna och helt unika. Ligg och sola, avnjut en lunch i frisk luft och behaglig skugga eller läs en bok i det fria en regnig dag.

Vinklade taklameller

Ett ytterst stilfullt och genomtänkt uterum med tak av motordrivna roterbara lameller.

Glastak

En stabil ramkonstruktion med många variationsmöjligheter och skjutpartier i glas ger dig ett luftigt uterum som förlänger årstiderna.

Tak av screenväv

En elegant, minimalistisk modell med motordrivet terasstak av screenväv som kan öppnas om du önskar njuta av solstrålarna fullt ut.

Utforska en värld av elegans och funktion med våra pergolor

Dessa moderna strukturer kombinerar stil med hållbarhet och skapar en enastående utomhusmiljö. Med aluminiums lätta vikt och motståndskraft mot väder och vind får du inte bara ett stilsäkert tillskott till ditt uterum, utan även en plats där du kan njuta av skugga och komfort året om. Upplev det bästa av både form och funktion med våra exklusiva pergolor.

Kontakta oss för en offert på uterum och pergolor

Enviroom är ett modernt och nytänkande företag som har lång erfarenhet av branschens alla tänkbara uterum och terrasstak. Vi vill erbjuda dig som kund något extra och lägger stor vikt vid att ha ett personligt engagemang. Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig att förverkliga din dröm om ett unikt uterum eller terrasstak. Gå in och läs mer om att köpa pergola i Stockholm och Göteborg.

I vilken storlek kan jag få min pergola?

Våra pergolor är skräddarsydda på millimetern finns i olika storlekar för att passa dina behov och utrymme. Oavsett om du har en kompakt trädgård eller ett stort utomhusområde, har vi alternativ för dig. De maximala måtten för våra pergolor varierar beroende på modell, vi anpassar dem efter dina önskemål.

Vilken storlek på pergolan bör jag välja?

Storleken beror på hur mycket utrymme du har tillgängligt och hur du planerar att använda pergolan. Tänk på om den kommer att rymma en sittgrupp, grillplats eller andra möbler.

Hur nära tomtgräns får man bygga pergola?

Regler varierar, men vanligtvis krävs det 4,5 meter från tomtgränsen vid pergolabyggen. Rådgör med din kommun för exakta regler. Detta hjälper dig att undvika eventuella problem i framtiden.

Jag vill kunna använda rummet året om, vad bör jag tänka på?

För att använda din pergola året om, överväg att installera skjutbara sidopaneler, värmare och belysning för ökad komfort under olika säsonger. Att tänka på praktiska tillägg kan göra din pergola mer funktionell och inbjudande året runt.

Kan taken användas i frost?

Om lamellerna inte är helt stängda kan du fortsätta använda dem i frost. Om lamellerna är helt stängda kan kondens mellan lamellerna göra att de fryser när de stängs. I det här fallet bör taket inte användas.

I vilka färger kan jag få min pergola?

Vi levererar tak i valfri färg och finish för våra pergolor.

Matt, högglans, textur eller något helt unikt för ert projekt.

Oavsett om du föredrar en diskret färg eller en som sticker ut, har vi något för dig.

Erbjuder ni montage av pergolan?

Ja, våra montörer är utbildade och certifierade för alla pergolor vi bygger och vi erbjuder professionell monteringstjänst för att säkerställa korrekt installation. Vårt erfarna team ser till att din pergola monteras stadigt och på rätt sätt.

Kan jag montera min pergola på en altan?

Absolut, våra pergolor kan monteras på altaner för att förbättra utrymmets funktion och utseende. Detta ger dig en skön plats att njuta av utomhuslivet direkt från din altan.

Får man bygga en pergola utan bygglov?

I många fall är mindre pergolor tillåtna utan bygglov, men det bästa är att konsultera din lokala myndighet för riktlinjer. Att vara informerad om reglerna i din region är viktigt innan du påbörjar byggprojektet.

Hur mycket snö tål taket?

Den teoretiska vikten av snö sträcker sig från 100 till 200 kg/m³. I praktiken innebär det att ett 10 cm lager snö kan väga upp till 20 kg/m³.

Våt snö kan väga upp till 500 till 600 kg/m³, så ju blötare snön är, desto större belastning kommer ditt tak att utsättas för. Snö som föll för länge sedan kommer att börja pressas ihop av sin egen vikt och blir också tyngre.

Det är därför våra taks lastkapacitet alltid uttrycks i kg/m² och inte snödjup.