m

This is Aalto. A Professional theme for
architects, construction and interior designers

Call us on +651 464 033 04

531 West Avenue, NY

Mon - Sat 8 AM - 8 PM

Top

Screenmarkis

Screenmarkiser monteras horisontellt eller vertikalt, som tak, vägg, vindskydd eller solskydd på fönster eller i öppna konstruktioner. En screen går att använda till mycket mer än du tror. Screenmarkiser som monteras framför fönster eller i en öppning kallas även vertikalmarkiser medan de som monteras som tak eller på ett befintligt tak, exempelvis glastak, kallas även horisontalmarkis eller takmarkis.

Fixscreen.

Det effektiva och eleganta sättet att stoppa solens värmeinstrålning genom dina fönster och få ett behagligt inomhusklimat utan att för den delen tulla på estetik eller kontakt med omvärlden.

Panovista.

Med Panovista kan du ha utvändiga screener på dina hörnfönster och slippa skenor i hörnen.

Topfix.

Dukar av screenväv med Zipscreen-teknologi för stram och säker montering att installeras på takfönster, altaner, uterum mm.

Vegascreen.

Dukar av screenväv att monteras på takfönster, altaner, uterum mm. Ger skön skugga och gör att du njuter av takfönster och uterum året om.

Mer information

Håll värmen ute

Screenmarkiser är ett utmärkt sätt att skydda hemmet mot solens starka strålar samtidigt som de erbjuder en mängd andra fördelar, inklusive att förbättra energieffektiviteten. En screenmarkis framför ditt fönster tar bort cirka 90-95% av värmeinstrålningen vilket ger en enorm komforthöjning och/eller energibesparing. Detta är särskilt viktigt under varma sommarmånader när solens strålar kan göra det svårt att hålla temperaturen inne i hemmet på en behaglig nivå.

Energieffektivt solskydd

Genom att blockera solens strålar kan du också minska behovet av att använda luftkonditionering, vilket i sin tur kan hjälpa till att minska energikostnaderna. Därtill får du ett solskydd som nästan helt tar bort insynen, samtidigt som du kan se ut genom det, vilket du oftast inte kan med invändiga lösningar eller traditionella fönstermarkiser.

Effektivt skydd mot insekter

Screenmarkiser har också visat sig vara mycket effektiva när det gäller att skydda mot insekter. Genom att täcka dina fönster med en screenmarkis kan du även förhindra att insekter kommer in i ditt hemmet. Detta är särskilt viktigt under sommarmånaderna när insekter är i högsta grad aktiva och det kan vara svårt att hålla dem borta från hemmet.

Robusta och Anpassningsbara Material

Våra screenmarkiser består av plastade glasfiber- eller nylontrådar som är sammanflätade till en ytterst slitstark och varaktig väv. Detta gör att de är tåliga mot tuffa väderförhållanden och UV-strålar.

Stil och funktionalitet efter dina önskemål

En screenmarkis är inte bara en investering i en behagligare miljö inne utan även en investering i det estetiska uttrycket av ditt hem. Våra screenmarkiser går att få i en uppsjö av kulörer för att passa dina behov och önskemål. Detta gör det enkelt för dig att hitta en som passar i just ditt hem och din personliga stil. Välj mellan enkel- eller flerfärgad, för att smälta in i alla typer av installationer, de går att få som öppen, vattentät och mörkläggande. Vi erbjuder också olika styrsystem på våra screenmarkiser, inklusive manuell och motoriserad, för att göra användningen så enkel och bekväm som möjligt. Om du överväger att köpa screenmarkiser till ditt hem, är det viktigt att du väljer en pålitlig och erfaren leverantör som kan hjälpa dig att välja den bästa lösningen för dina behov.

Kontakta oss för en offert på screenmarkis

Vad är en screenmarkis?

En screenmarkis är en modern typ av solskydd som består av ett tätt vävt tyg av polyester med PVC-beläggning. Den monteras vertikalt och kan manövreras manuellt eller automatiskt. Tyget i screenmarkisen filtrerar och reflekterar solens strålar samtidigt som den tillåter luftcirkulation och bibehåller utsikten.

Vad är skillnaden mellan screenmarkiser och traditionella markiser?

Skillnaden mellan screenmarkiser och traditionella markiser ligger i materialet och designen. Screenmarkiser är tillverkade av ett tätt vävt material som skyddar mot sol och värme samtidigt som sikten ut bevaras. Traditionella markiser har ofta en duk som fälls ut och ger skugga utan att filtrera ljus lika effektivt.

Vilka fördelar har screenmarkiser jämfört med traditionella markiser?

Jämfört med traditionella markiser erbjuder screenmarkiser bättre skydd mot solens värme och UV-strålar samtidigt som de behåller insynen och utsikten. De är också mer tåliga mot vind och väder och kräver vanligtvis mindre underhåll.

Vilken screenmarkis ska man välja?

Vilken screenmarkis du bör välja beror på dina behov. Om du vill bevara utsikten och skydda mot sol och värme, är en transparent screenmarkis ett bra val. Om du vill ha mer integritet och maximalt skydd, är en mörkare och tätare variant att föredra.

Vilken färg på screenmarkis är mest effektiv för att blockera solens strålar?

Mörkare färger, som svart eller mörkgrå, är oftast mer effektiva för att blockera solens strålar och värme. Dessa färger absorberar mer ljus och minskar värmegenomsläppet genom markisen.

Kan jag se ut genom en screenmarkis?

Ja, du kan se ut genom en screenmarkis. Dess genomskinliga väv låter dig bevara utsikten medan den skyddar mot sol och värme.

Ger screenmarkiser även skydd mot regn och vind?

Ja, screenmarkiser ger en viss nivå av skydd mot regn och vind.

Men deras huvudsakliga syfte är att filtrera solens strålar och värme.

Vad ska jag göra med screenmarkisen när det regnar?

Tyget som används på våra screenmarkiser är vattentätt, så du kan lämna dem nere även i regnet. Vi rekommenderar att du inte rullar gardinen när den är blöt, eftersom det gör att tyget inte torkar ordentligt, vilket kan resultera i fläckar. Våta skärmar expanderar något och rullar inte ihop lika snyggt. Tyget är resistent mot röta och mögel, men alla ämnen som sätter sig på det och blir kvar på det (pollen, fågelspillning, löv) kan ruttna eller mögla. Därför rekommenderar vi att rulla ut de våta persiennerna så snart som möjligt så att de kan torka.